Umag i okolica kao stvoreni su za odmor i rekreaciju. Osim tenisa, u ponudi su i brojne druge aktivnosti kao što su plivanje, ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje, ribolov, planinarenje i biciklizam. U okolici Umaga nalaze se izvrsni vinari, seoska gospodarstva, pješačke i biciklističke staze, te razne manifestacije. Početkom kolovoza na Trgu Slobode u ogromnim tavama za tisuće gostiju sprema se tjestenina s umacima bolognese, vegetariana, s plodovima mora i tunjevinom. Količine pripremljene tjestenine, rajčice, luka, tune, mesa, povrća i maslinovog ulja mjere se u stotinama kilograma. Osim odlične hrane, zagarantiran je i zabavni program, nagradne igre, vatromet i bogat noćni život.

Umag je poznato turističko središte najviše orijentirano na sportski i rekreativni turizam, uz kojeg nudi zavidne mogućnosti smještajni kapaciteta. U njemu se već dvadeset godina održava prestižni teniski turnir ATP Croatia Open na kojem su sudjelovala brojna imena svjetskog tenisa poput Carlosa Moye, Gorana Ivaniševića, Novaka Đokovića i drugih.

Umag se smjestio na uskom poluotoku koji zaokružuje mali zaljev i uz Savudriju, to je najzapadnije mjesto u Hrvatskoj. Na poluotoku, koji je nekada bio otok, leži stara gradska jezgra koju su gradili još Rimljani i dali joj ime Umacus. Svojim uskim uličicama i slikovitim trgovima s raskošnim venecijanskim palačama Umag je zadržao svoj srednjovjekovni izgled, koji je još dodatno naglašen očuvanim dijelovima gradskih zidina s kulama iz 14. stoljeća. Umag danas ne privlači samo ostavštinom iz prošlosti već je nadaleko poznat kao oaza sportskog turizma. Svake godine krajem srpnja u kampu Stella Maris tradicionalno se održava ATP turnir Croatia Open, međunarodni teniski turnir, koji je Umag učinio jednim od najčuvenijih hrvatskih turističkih mjesta. No, ne morate biti samo ljubitelj tenisa da bi vas put odveo do Umaga. Duž umaške rivijere možete igrati minigolf, nogomet, uživati u kuglanju, jahanju, lovu, vožnji biciklom, te brojnim drugim aktivnostima. Od morskih sportova na raspolaganju vam je jedrenje, surfanje, skijanje na vodi, ronjenje, te podvodni ribolov. Osim toga, Umag ima dobro razvijen kongresni i zdravstveni turizam. Uz brojne hotele, apartmane i kampove zasigurno ćete naći smještaj po svojoj mjeri. Plaže na umaškoj rivijeri prostiru se sve od rta Savudrija, pa do Novigrada koji se nalazi južno od Umaga.
Umag Rivijera - Destinacije (2)

Istražite sve destinacije u regiji - Umag Rivijera
2+2
2+2
50
2+2
2+2
60
2+0
2+0
50

Prikaži sav smještaj (3)
Doživljaji u Hrvatskoj

Izleti i ture, plaže, restorani, povijesne znamenitosti, doživljaji, zabava i noćni život, eventi, usluge...

Camelus d.o.o.
1-8 osoba 150