Otkrijte otok Lastovo, čarobni park prirode

Tamo gdje je vrijeme stalo iza drvenih škura, uz „fumare“ koji pričaju priče iz davnina, u bajkovitoj oazi mira, Lastovo ponosno čuva svoje običaje, tradiciju i narodnu predaju. Najveće mjesto na otoku je Lastovo koje u svojoj kamenoj ljepoti skriva nekoliko srednjovjekovnih crkvica, među kojima je najstarija župna crkva Svetog Kuzme i Damjana iz 15. stoljeća. Skladne lastovske kuće krase posebno urešeni dimnjaci-fumari i kamene fasade autohtonog dalmatinskog stila.

Od raznih običaja koje stanovnici Lastova čuvaju najzanimljiviji je Lastovski poklad koji se održava svake godine u spomen pobjede nad maurskim gusarima. Otok Lastovo raj je za nautičare koje dočekuje u svojim sigurnim lukama poput Skrivene Luke i Ubli, dok su lijepe uvale poput Zaklopatice, Lučice te mjesta Pasadur idealne za odmor daleko od vreve i gužve većih turističkih centara. Luka Ubli na Lastovu povezana je brodskim linijama sa Dubrovnikom, Korčulom, Hvarom i Splitom.

Ljubitelji aktivnog odmora mogu uživati u biciklističkim stazama, pješačenju, dok će ronioci na Lastovu upoznati pravi podmorski raj u brojnim špiljama, plićinama, hridima, nalazištima amfora pod morem, te zidovima gorgonija podno rta Struga. Minijaturni lastovski arhipelag „Lastovsko otočje“ čarobni je park prirode čije skrivene uvale i bajkovita žala čekaju baš na vas.
Otok Lastovo - Destinacije (7)

Istražite sve destinacije u regiji - Otok Lastovo