Omiš Rivijera, Dalmacija

Nezaobilazne ljepote Omiša svakako su njegove šljunčane plaže sa raznolikošću turističkih sadržaja. Brojni hoteli, hosteli, vile, apartmani i kuće za odmor nude kvalitetan smještaj za svačiji ukus, a bogata ponuda tradicionalnih jela u restoranima i konobama upotpunjuje turističku razglednicu Omiša. Smješten na samom ušću prelijepe dalmatinske rijeke Cetine svoju posebnost može zahvaliti mješavini mediteranskog ugođaja s opojnim kontinentalnim mirisima što ih rijeka donosi sa sobom. Na mjestu gdje se susreću more i rijeka, divlje i pitomo, modro i zeleno nalazi se bajkoviti gradić Omiš.

Zbog blizine Cetine i njezinog prelijepog kanjona, Omiš je posljednjih godina postao sinonim za avanturizam i adrenalinske sportove. Rafting, spuštanje kajakom, slobodno penjanje, paragliding, ronjenje. U svim tim sportovima možete uživati u neposrednoj blizini grada, a ako ste pak željni netaknute prirode i odmora od buke i urbanog ritma, neće vam biti problem pronaći neki od izleta koji uključuju šetnje kanjonom, canyoning, sportski ribolov, planinarenje, istraživanje špilja, i sve to uz zdravu domaću hranu i u pratnji stručnih i iskusnih vodiča. Međutim, ako ste se ovdje ipak našli samo zbog odmora i uživanja na suncu, Omiš će vam ponuditi prelijepe plaže s mnogobrojnim sadržajima kao što je odbojka, jedrenje na dasci, vožnja iznajmljenim brodićima, skuterima i slično.

U gradu se svake godine u mjesecu srpnju održava Festival dalmatinskih klapa koji je postao svojevrstan simbol grada. Ne propustite večeri glazbe jer tih dana gotovo svaki kutak grada odjekuje zvucima tradicionalnog dalmatinskog a cappela pjevanja.
Omiš Rivijera - Destinacije (11)

Istražite sve destinacije u regiji - Omiš Rivijera