Otkrijte otok Mljet, oazu mira i divlje prirode

Mljet, oaza mira i divlje prirode, nazvan još i Odisejev otok, u svojim špiljama i uvalama čuva legende o Odiseju i Kalipso, o svetom Pavlu, kao i brojne priče o hrabrim ribarima. Legenda kaže da su vjetrovi poslali Odiseja prema Mljetu, gdje ga je u špilji zadržala nimfa Kalipso, te da je uz nju Odisej zaboravio Itaku. U Odisejevu špilju ulazi se s mora ili pješice iz sela Babino Polje uskom stazicom kroz vinograde i maslinike.

Lokalno stanovništvo posebno štuje Sv. Pavla vjerujući da je on doživio brodolom baš tu kraj Mljeta. Ovaj otok iskonske prirodne ljepote proglašen je jednim dijelom Nacionalnim parkom kojeg krase dva prekrasna jezera, kao i benediktinski samostan iz 12 stoljeća.

Turistička mjesta Pomena i Polača smještena su na  samom rubu Nacionalnog parka, a krenete li istraživati unutrašnjost otoka, otkrit ćete brojna sela i zaseoke koji su sačuvali svoju autentičnost. Podno zaseoka smještaju se skrovite uvale i žala, od koji je posebna uvala Ropa na zapadnoj strani otoka, prirodno stanište Sredozemne medvjedice (Monachus Monachus), jedno od rijetkih preostalih na čitavom Sredozemlju. Istočni kraj Mjeta krasi najljepša otočka pješčana plaža, Saplunara. Posjetite ovaj mistični otok, uživajte u iskonskoj prirodi i otkrijte još poneku tajnu ili legandu o Mljetu.
Otok Mljet - Destinacije (5)

Istražite sve destinacije u regiji - Otok Mljet