Otok Korčula, otoci južne Dalmacije

Južna Dalmacija čuva otok izvanredne prirodne ljepote, bujnih crnogoričnih šuma i obale razvedene nizom zaljeva i uvala, koja uz brojne hridi, plićine i otočiće skriva čudesna bijela žala okupana tirkizno plavim morem. Prema legendi Korkyra je bila nimfa koju je ljubomorni Posejdon pretvorio u otočki raj. Korčula ili Korkyra Melaina, kako su je nazvali još stari Grci, dragulj je povijesne ostavštine, koja se ponajbolje ogleda u gradu Korčuli, rodnom mjestu svjetskog putnika Marka Pola. Korčulanske srednjovjekovne trgove uz skladne kamene kuće i kule, zbog iznimne ljepote, često uspoređuju sa obližnjim svjetski poznatim Dubrovnikom.

Viteški ples Moreška koji se tradicionalno pleše u Korčuli jedinstveni je doživljaj u kojemu možete uživati samo na ovom otoku. Krenete li prema Lumbardi i njenim poznatim plažama Pržine i Bilin žal, na putu vas očekuju brojna sela i zaseoci u čijim konobama možete kušati domaća maslinova ulja, zasladiti se suhom smokvom ili bademima, te nazdraviti vrhunskim korčulanskim vinima. U blizini Lumbarde proizvodi se desertno vino grk od vinove loze koja raste iz pijeska, dok se u okolici mjesta Čara uzgaja grožđe pošip od kojeg nastaju vrhunska vina. Vela Luka gleda prema obližnjem otoku Hvaru, a nastala je u blizini neolitskog nalazišta Vela Špilja.

Mala ribarska mjesta poput Gršćice, Prižbe i Brna osvojit će vas na prvi pogled, a prelijepe plaže poput Pupnatske luke, Žitne i Tri žala svakako ćete poželjeti sačuvati u svom fotoaparatu. Za sve one koji žele pronaći komadić raja samo za sebe, tu su prelijepi otočići oko Korčule čija skrivena žala tek čekaju da budu otkrivena.
Otok Korčula - Destinacije (17)

Istražite sve destinacije u regiji - Otok Korčula
4+0
4+0
112
4+1
4+1
60
2+0
2+0
40
2+3
2+3
110
6+0
6+0
146
6+1
6+1
110
2+0
2+0
65
2+0
2+0
50

Prikaži sav smještaj (15)
Doživljaji u Hrvatskoj

Izleti i ture, plaže, restorani, povijesne znamenitosti, doživljaji, zabava i noćni život, eventi, usluge...