Grad Korčula, na otoku Korčula

Na istočnoj obali otoka Korčule smjestio se dragulj Jadrana, mali utvrđeni grad Korčula. Stari grad, nastao na malom poluotoku, okružen  jedinstvenim srednjovjekovnim zidinama unutar kojih čuva brojne gotičko-renesansne građevine, poput Crkve Sv. Marka, Gradske vijećnice, Kule Revelin i kuće Marka Pola. Upravo je ovaj čarobni gradić rodno mjesto svjetskog putnika Marka Pola čija je kuća u Korčuli danas turistička atrakcija koju posjećuju turisti iz cijelog svijeta. Zbog svoje iznimne ljepote Korčula je uvrštena na UNESCO listu izvanrednih svjetskih baština i zasluženo je prozvana „malim Dubrovnikom“.

I dok djela vrsnih korčulanskih kamenoklesara zadivljuju svojom postojanošću, živost na ulice Korčule donosi Moreška, jedan od tri viteška plesa koja možete vidjeti samo na ovom prelijepom otoku. Ljubazni korčulanski domaćini toplo dočekuju svoje goste u modernim apartmanima, luksuznim vilama i kućama za odmor. Ne propustite ni korčulanski gastronomski doživljaj i uživajte u svježoj ribi s domaćim maslinovim uljem, blagujte na otvorenim terasama, romantičnim trgovima i ulicama i svakako nazdravite vrhunskim korčulanskim vinima.

Krenete li istraživati unutrašnjost otoka naići ćete na brojna slikovita mjesta, voziti se kroz maslinike, nasade naranči, smokava, badema, a možete posjetiti i obližnje turističke atrakcije poput grada Dubrovnika i grada Hvara s kojima je Korčula povezana dnevnim brzobrodskim linijama.


Doživljaji u Hrvatskoj

Izleti i ture, plaže, restorani, povijesne znamenitosti, doživljaji, zabava i noćni život, eventi, usluge...