Kad prijeđete Paški most i osjetite miris mlade janjetine s ražnja znat ćete da ste u Dinjiškoj

Ovo malo mjesto drugo je po redu na koje nailazite nakon prelaska Paškog mosta što znači da je grad Zadar još u blizini, ali da se i grad Pag nalazi na samo 10-tak km udaljenosti. Dinjiška leži na samom kraju istoimenog zaljeva dugog 8 kilometara.

Iako mjesto nije veliko, mjesta za kupanje neće vam uzmanjkati. Uz brojne male plažice tu je i nekoliko restorana koji nude jednostavne domaće specijalitete.

U okolici Dinjiške obrađuju se vinogradi i njive, tako da domaće hrane i vina ne nedostaje. Kao i u drugim mjestima na otoku Pagu stanovništvo se prije razvoja turizma ponajviše bavilo ovčarstvom koje je iznjedrilo nadaleko čuveni proizvod: paški sir. I druga poljoprivredna grana po kojoj je otok Pag poznat, a to je proizvodnja soli, također ima svoju povijest u Dinjiškoj. Ovdje je nekoć radila solana u kojoj se sol proizvodila tradicionalnim postupkom isušivanja u tzv. solinama. Soline su mali glineni bazeni pravokutnog oblika i možete ih još uvijek vidjeti ako prošetate do bivše solane.

U centru mjesta nalazi se prekrasna crkvica sv. Maura koja se prvi put spominje već sredinom 14. stoljeća.

U blizini se nalazi i ornitološki rezervat Veliko blato u kojem će nezaboravne trenutke doživjeti ljubitelji prirode, posebno oni koji uživaju u promatranju ptica (birdwatching).
4+0
4+0
60
4+1
4+1
70
4+1
4+1
70
8+2
8+2
120
4+1
4+1
70

Prikaži sav smještaj (5)
Doživljaji u Hrvatskoj

Izleti i ture, plaže, restorani, povijesne znamenitosti, doživljaji, zabava i noćni život, eventi, usluge...