ID: 53424

Sobe Piazza Rooms Zadar

Novouredene sobe sa privatnim kupatilom u samom centru grada Zadra. Sobe se nalaze na 1.katu. U ponudi su 3 jedinice, od toga dvije sa balkonom. Sve sobe imaju TV, klimu, sef, mini hladnjak, sušilo za kosu, kuhalo.

Soba Piazza 2

35 m2 - 1. kat - Broj soba: 1, Broj kupaonica: 1, Broj bračnih ležajeva: 1, Broj osoba na glavnim ležajevima: 2,


Opis
Soba ima balkon,TV,kuhalo za vodu,sef,klima uređaj,mini hladnjak.

Sadržaj i oprema
Terasa Frižider
  • Satelitska televizija
  • Klimatizirano
  • Internet dostupan
  • Grijanje
  • Sušilo za kosu
  • Satelitska televizija
  • Internet dostupan
  • Klimatizirano
  • Grijanje
  • Sušilo za kosu

Kalendar zauzetosti

2+0 Soba Piazza 2
Dostupno
Zauzeto
Prošlo

Cijene smještaja

2+0 Soba Piazza 2

Cijena smještaja na noć
Datum Za 2 osoba Minimalno noćenja Dolasci
01.06.2024 - 30.06.2024 69.00 € 2 noći Bilo kojim danom
01.07.2024 - 31.08.2024 89.00 € 3 noći Bilo kojim danom
01.09.2024 - 30.09.2024 69.00 € 3 noći Bilo kojim danom
01.10.2024 - 31.10.2024 59.00 € 2 noći Bilo kojim danom
08.12.2024 - 31.03.2025 33.00 € 3 noći Bilo kojim danom
01.04.2025 - 30.04.2025 55.00 € 2 noći Bilo kojim danom
01.05.2025 - 31.05.2025 65.00 € 2 noći Bilo kojim danom
-15% Last Minute 18.06.2024 - 21.06.2024

Uvjeti iznajmljivanja
Boravak duži od 6 dana umanjuje cijenu za 5 %.
Djeca do 2 godine starosti oslobođena su plaćanja.
Boravišna pristojba: Uključena u cijenu.

Dolazak: od 14:00 do Fleksibilno
Odlazak: do 10:00

Uključeno u cijenu:
Klimatizirano Wireless Internet Posteljina i ručnici Završno čišćenjeInspiracija za vaš odmor
Zašto Grad Zadar?

Nezaobilazan biser hrvatske obale svakako je grad Zadar, najveće središte Sjeverne Dalmacije. Stara gradska jezgra bogate povijesno kulturne baštine, izuzetno razvedena obala sa arhipelagom koji broji više od tri stotine otoka, otočića i hridi, blizina najljepših nacionalnih parkova (Paklenica, Krka, Kornati) i parkova prirode (Velebit, Telašćica) čini grad Zadar idealnom bazom za brojne izlete i uživanje u ljepotama Hrvatske.
Centar grada, smješten na poluotoku, oduševljava kamenim zdanjima koja oslikavaju njegovu bogatu povijest.
Među najpoznatijim vizurama grada Zadra svakako je romanička crkva Sv. Donata iz  u 9. stoljeća, rimski Forum iz 1. stoljeća, te impozantna katedrala Svete Stošije iz 4. stoljeća. Arheološki muzej grada Zadra dočarava  čitavu povijest grada. Glavni gradski trg je Narodni trg uz kojeg su smještene Općinska palača, crkvica Sv. Lovre iz 11. stoljeća, zgrada gradske straže s tornjem koji nosi prekrasan sat iz 18. stoljeća, te gradska loža koja danas služi kao izložbeni paviljon. Zanimljivost grada na poluotoku su njegovi bedemi-snažne zidine kojima je opasan u davnom 16. stoljeću radi obrane od Turaka.
Ljubiteljima antičke kulture preporučamo posjet Muzeju antičkog stakla, s iznimno zanimljivom izložbom ukrasnih i uporabnih predmeta od stakla. Zadarska Riva, jedna od najdužih u Dalmaciji stvorena je za duge šetnje, a na kraju Rive možete uživati u jedinstvenoj glazbi Morskih orgulja čije tube zapljuskuju valovi, stvarajući svojim razigranim ritmom neponovljive skladbe. Zalazak sunca dočekajte uz zadarsku atrakciju – Pozdrav suncu. Ovaj neobični spomenik sastoji se od 300 višeslojnih solarnih ploča, koje tijekom dana upijaju sunčevu energiju, a nakon zalaska sunca stvaraju spektakularnu svjetlosnu predstavu uz more.
Zadar je nadaleko poznat i po bogatom noćnom životu. Na gradskim bedemima nalaze se poznati klubovi Arsenal i Garden koji organiziraju različita događanja i festivale tijekom cijele godine, dok su na raznim lokacijama u centru grada ljeti redovito održavaju brojna glazbena i scenska događanja. Sveti Donat i Forum su pak mjesta gdje se održavaju koncerti i glazbene večeri.
Ne propustite „Noći punog mjeseca“, feštu do zore, koja se održava svakog ljeta u srpnju, pa posjetitelji Zadra mogu uživati u tradicionalnoj dalmatinskoj kuhinji i klapskoj pjesmi. U nekoj od brojnih Zadarskih konoba ne zaboravite kušati domaće riblje i mesne specijalitete, te nazdraviti čuvenim zadarskim likerom Maraskino. Ovo jedinstveno piće od posebne sorte višnje u Zadru se proizvodi od 1821, i bilo je omiljeno u plemićkim obiteljima diljem Europe. Smještaj potražite u brojnim hotelima, vilama i apartmanima gdje ćete uživati u gostoljubivosti zadarskih domaćina.
Zadarski arhipelag najgušće je otočno područje na Jadranu sa više od tri stotine otoka, otočića i hridi, čime ova regija uvelike doprinosi poznatom geslu po kojem Hrvatska slovi za „zemlju tisuću otoka“. Grad Zadar ujedno je i središnja točka hrvatskog dijela Jadrana, pa je sa zadarskog područja vrlo lako dostupna Istra, Split ili Dubrovnik, Plitvička jezera, kao i Zagreb. Unutar same zadarske regije i u njenoj neposrednoj blizini nalazi se nekoliko najljepših nacionalnih parkova kao što su NP Krka, NP Plitvice, NP Paklenica, NP Kornati, NP Risnjak, te parkovi prirode Telašćica i Biokovo, pa ukoliko želite uživati u prirodnim ljepotama Hrvatske, grad Zadar ili neko od mjesta u okolici Zadra predstavljaju idealna polazišta. Uzmete li u obzir činjenicu da grad Zadar nazivaju „gradom muzejom“, treba li vam više razloga za posjet?
Sv. Donat
Najvrjedniji spomenik graditeljstva ranog srednjeg vijeka i svojevrstan simbol grada Zadra zasigurno je Crkva svetog Donata. Crkva po tipu gradnje nalikuje dvorskim crkvama kružnog tlocrta iz doba ranog Bizanta i karolinškog doba, a zbog svoje monumentalnosti i dvostrukog unutrašnjeg prostora zasigurno ostavlja upečatljiv dojam. Prema predaji sagradio ju je zadarski biskup Donat u 9. stoljeću, a bizantski car Konstantin Porfirogenet u 10. stoljeću spominje je u svom glasovitom djelu "O upravljanju državom". Izvorno je posvećena svetom Trojstvu, dok se imenom svetog Donata počela nazivati tek od 15. stoljeća. Monolitni stupovi kao i veći dio arhitektonskih ukrasa u crkvi antičkog su podrijetla, a potječu uglavnom s porušenog rimskog foruma, na čijim je temeljima crkva i izgrađena, pa se tako uz Sveti Donat mogu vidjeti i razbacani tamburi rimskih stupova. Crkva se već dugo ne koristi u sakralne svrhe, te je do sredine 20-tog stoljeća ovdje svoje stanište pronašao zadarski Arheološki muzej. Kako Crkva predstavlja izvanredan akustični prostor, već desetljećima je poprište raznih glazbenih događanja, pa je tako uz „Glazbene večeri u Svetom Donatu“, poznati međunarodni festival srednjovjekovne i renesansne glazbe, ugođaj u Zadru u ljetnim mjesecima posebno svečan i zacijelo nezaboravan.
Rimski Forum
Rimski Forum nastao je u 1. stoljeću kao centar javnog života grada Zadra, a tu važnu ulogu zadržao je i do danas. Nekadašnji Forum sastojao se od prostranog pločnika okruženog pravilnim boksovima u kojima su bili smješteni obrtnički i trgovački prostori. Bazilika je bila smještena na južnoj strane Foruma, a hram na zapadnoj. Danas su vidljivi ostaci ovih građevina, kao i dobro očuvani fragmenti kamenih ploča, sarkofaga i stupova. Ostaci Rimskog Foruma sa impozantnom Crkvom Sv. Donata u pozadini zasigurno predstavljaju sliku koju će svaki posjetitelj grada Zadra rado pohraniti u svom fotoaparatu.
Morske orgulje
Na zadarskoj Rivi možete uživati u zvukovima najneobičnijeg glazbala na svijetu. Jedinstvenu muziku morskih orgulja stvaraju razigrani morskih valovi. Niz kamenih stuba koje vode u more, pod sobom kriju originalan sustav zvučnih komora koje je osmislio poznati zadarski arhitekt Nikola Bašić. Neponovljive melodije koje sklada more, ti sanjarski tonovi, opuštaju zadivljene posjetitelje i donose jedan posve drugi svijet…
Pozdrav Suncu
Urbana instalacija Pozdrav Suncu kao model sunčeva sustava s pripadajućim planetama, jedna je od najpopularnijih atrakcija Grada Zadra. Pozdrav Suncu sastoji od višeslojnih staklenih ploča sa fotonaponskim solarnim modulima koji danju absorbiraju sunčevu energiju, a u predvečerje stvaraju neponovljivi ples svjetlosnih efekata uz ritam morskih valova i zvukove obližnjih morskih orgulja.
Muzej antičkog stakla u Zadru
O bogatoj povijesti grada Zadra svjedoče brojna arheološka nalazišta pronađena na zadarskom području (Zadar /Iader/, Nin /Aenona/, Starigrad-Paklenica /Argyruntum/, Podgrađe kod Benkovca /Asseria/). Jedinstveni predmeti iz vremena antike našli su svoje mjesto u zanimljivom Muzeju antičkog stakla u Zadru. Muzej je smješten na gradskim bedemima u obnovljenoj palači Cosmacendi iz 1877. godine te dograđenom aneksom modernije arhitekture. U muzejskom prostoru raspoređen je stalni postav s preko 2.000 antičkih staklenih primjeraka koji datiraju od ranog 1. do početka 5. stoljeća nakon Krista, te dva depoa s preko 3.000 predmeta staklene građe. Uz navedene eksponate, konzervatorsko-restauratorsku radionicu, puhaonicu stakla za izradu suvenira, specijaliziranu knjižnicu, bogatu suvenirnicu i garderobu, Muzej ima i dvije polivalentne dvorane u kojima se održavaju razne izložbe, predavanja i koncerti. Ova zanimljiva i poučna šetnja kroz prošlost zaista je poseban doživljaj!
Arheološki muzej grada Zadra
Bogatom poviješću grada Zadra najsveobuhvatnije će vas provesti brojni eksponati izloženi u Arheološkom muzeju grada Zadra. Muzej je osnovan još 1832. godine kao drugi najstariji muzej u Hrvatskoj i jedan od najstarijih muzeja u ovom dijelu Europe. Arheološki muzej Zadar smješten je u novosagrađenoj zgradi u samom središtu povijesne jezgre grada Zadra, nekadašnje rimske Iadere, u blizini rimskog foruma i kapitolija, te glavne zadarske ulice Kalelarga. U neposrednoj blizini muzejske zgrade nalazi se romanička katedrala sv. Stošije, samostan i crkva sv. Marije sa Stalnom izložbom crkvene umjetnosti "Zlato i srebro grada Zadra". U muzeju su izloženi brojni predmeti iz antičkog doba, te prapovijesni arheološki materijal iz paleolitika, neolitika i metalnog doba, a svakako je zanimljiva postava carskih kipova (Tiberije, August i nepoznati car). Želite li zaviriti u bogatu povijesnu baštinu Zadra, Arheološki muzej nezaobilazno je odredište.
Katedrala Sv. Stošije
Zaštitnica grada Zadra je Sveta Stošija čiji se sarkofag sa posebnim moćima čuva u Katedrali sv. Stošije (Anastazije) u Zadru. Katedrala Sv. Stošije je romanička građevina, ujedno i najveća crkva u Dalmaciji. Počeci gradnje katedrale sežu u 4.i 5. stoljeće, a dovršena je kroz 12. i 13. stoljeće. Pročelje katedrale krase kasnoromanički portali sa reljefom gotičkog stila. Zvonik katedrale građen je u neoromaničkom stilu i dovršen je u 19. stoljeću. Monumentalna unutrašnjost katedrale čuva brojne sakralne predmete i vrijedne slike. Sveta Stošija bila je Rimljanka koja je svoje imanje razdijelila siromasima te posvetila život skrbi za progonjene kršćane. Na kraju je i sama umrla mučeničkom smrću. Zadarskoj zaštitnici Sv. Stošiji poklonili su se Papa Aleksandar III. 1177 godine za svog posjeta Zadru kao i Papa Ivan Pavao II. 2003. godine.